Ще се търси допълнително финансиране заради повишените цени в строителството.           

...
Ще се търси допълнително финансиране заради повишените цени в строителството.           
Коментари Харесай

Строителството на новата детска градина в Асеновград тече по план

Ще се търси в допълнение финансиране поради нарасналите цени в строителството.

            Изграждането на новата детска градина в Асеновград тече по проект. Към момента се правят изкопните работи. Кметът на града доктор Христо Грудев направи оглед на мястото на градежа. Припомняме, че в новата модерна и съвременна постройка ще могат да се отглеждат 128 деца в 6 групи.

            Детската градина ще има личен кухненски блок и закрит басейн, физкултурен салон, дворно пространство със съответните площадки за игра, ограда и изцяло обзавеждане и съоръжение за всички пространства, свързани с възпитанието и образованието на малчуганите.

            Финансирането е държавно. Парите бяха отпуснати при започване на сегашния управнически кметски мандат (2019 година – 2023 г.) и са в размер на 3 000 000 лева „ Докато преминем през всички законови процедури и се стигне до действителната работа на терен, цената на строителството се увеличи. На всички е ясно, че строителните материали към този момент не са на цени, на които бяха преди 2 години. Сега се постанова да търсим способи за в допълнение финансиране, с цел да можем да приключим плана, както е плануван “, разяснява тематиката кметът Грудев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР